Select Page

H2020-RIFE escull la proposta del col·lectiu Guifi-Camp. La intervenció està valorada en 15.000€ i inclou el desplegament de la xarxa Guifi.net a Reus, Almoster, Vila-seca i Tarragona.

El passat 15 de Novembre de 2015, el projecte Guifi.net va guanyar el primer premi Europeu de Banda Ampla en la categoria de models innovadors de finançament, negoci i inversió, sumant-se a altres premis i reconeixements públics rebuts anteriorment. Sis mesos després, La Fundació de Guifi.net, com a soci del projecte RIFE, convoca un concurs per l’expansió de la xarxa. Al concurs s’hi han presentat propostes de tots els àmbits.

El projecte ha estat elaborat per les entitats HackLabValls, el Casal Popular El Rebotim de Vila-seca, TGNU, HackLabReus i particulars, constituint-se en una coordinadora anomenada Guifi-Camp. També hi col·laboren les entitats Ateneu Popular La Mina, Casal Popular Sageta de Foc, Casal Popular La Turba i Künstainer.

El projecte contempla l’expansió de la xarxa per tot el Camp de Tarragona, que s’unirà la xarxa existent a Valls i Alcover amb Reus, Almoster, Vila-seca i Tarragona com a nous supernodes (punts centrals de connexió) i més de 40 usuaris finals (entitats o llars) inicialment connectats.

Sobre aquesta xarxa, la Fundació Guifi.net durà a terme les tasques de recerca i desenvolupament objecte del Projecte Europeu, com la prova en situacions reals de nous protocols de xarxes telemàtiques d’enrutament i connexió.

La coordinadora Guifi-Camp, manifesta la seva satisfacció de que s’hagi reconegut, altre cop, la tasca i model de Guifi.net, i confia en què cada cop sigui menys sorprenent que veïns del Camp de Tarragona s’uneixin per a treballar plegats en una proposta que arriba des d’Europa.

En els propers mesos es farà la instal·lació i posada en marxa d’aquest nou tram de xarxa i la seva integració en la xarxa Guifi.net existent al Camp de Tarragona.

Guifi-Camp anima a tothom que vulgui a sumar-se al projecte Guifi.net i donar un cop de mà a l’execució concreta d’aquesta tasca, com per exemple usuaris voluntaris per a allotjar nodes clients finals a les zones on es desplegarà la xarxa.

En els següents enllaços podreu trobar més detalls d’aquest projecte i informació dels col·lectius implicats. També hi trobareu adreces de contacte per col·laborar en el creixement de la xarxa al Camp de Tarragona: